HET GEBRUIK VAN SALVIA DIVINORUM

Er zijn vele verschillende manieren om Salvia Divinorum te gebruiken. Een aantal daarvan zullen hier besproken worden.

Waarschuwing bij het roken van Salvia Divinorum:

Bij het roken van Salvia Divinorum (op de manieren die als volgt beschreven staan), kunnen de effecten overweldigend en zeer intens zijn. Test daarom altijd eerst je gevoeligheid voor Salvia Divinorum en begin met een LAGE dosering:
Normale Salvia Divinorum bladeren: ½-1 gram.
Sterke kwaliteit Salvia Divinorum bladeren. ¼- ½ gram.
Salvia Divinorum extract 5X: 0.1-0.3 gram.

Het roken van Salvia Divinorum in het kort:

De meest gebruikelijke manier om Salvia Divinorum te roken is in een pijpje zonder tabak. De rook moet dan snel en diep geïnhaleerd worden. Houdt de rook diep in de longen 20-30 sec. vast voor je uitademt, zodat de Salvinorine A en B opgenomen kunnen worden uit de rook. Als je te snel uitademt zal veel van het materiaal verspilt zijn. Het niveau van de effecten die je krijgt hangt af van de hoeveelheid ingeademde en opgenomen rook binnen een periode van ongeveer 2 minuten. Als je te lange tussenposen laat tussen de inhalaties, wordt weliswaar het effect verlengt maar niet versterkt. Wanneer Salvia Divinorum gekauwd en lang in de mond gehouden wordt, wordt de Salvinorine door het mondslijmvlies in de mondholtes opgenomen. Hoe je je voelt en de staat van zijn waarin je verkeerd voordat je de Salvia Divinorum neemt bepaald eigenlijk het karakter van jouw ervaring. Dus als je je niet lekker voelt en niet goed in je vel zit, stel het gebruik van Salvia Divinorum dan uit. Wij adviseren je met nadruk om je trip te nemen in een vredige, relaxte omgeving. Ga liggen tijdens je Salvia Divinorum trip. Privacy en veiligheid zijn erg belangrijk. Zorg ervoor dat je een oppasser bij je hebt als je Salvia Divinorum gaat nemen. De effecten van Salvia Divinorum kunnen namelijk erg overweldigend zijn. Salvia Divinorum is niet geschikt voor feestjes en niet geschikt als je zorgen aan je hoofd hebt. Salvia Divinorum is een kruid om de tijd voor te nemen.

Algemene effecten en het verloop van de trip

Als je Salvia Divinorum rookt zul je de eerste effecten binnen 1 minuut merken. De effecten van Salvia Divinorum ontwikkelen zich dan binnen 5-15 min tot een piek. Afhankelijk van de dosering kunnen de effecten van heel subtiel tot zwaar psychedelisch zijn. Bij hogere doseringen Salvia Divinorum vertellen verschillende gebruikers van drastische veranderingen in de waarnemening van ruimte en tijd, levendige hallucinaties, ontmoetingen met wezens, reizen naar andere plaatsen en tijden, versmelting met objecten of zelfs het gevoel te hebben het leven van een compleet ander mens te leven. De effecten van Salvia Divinorum zullen binnen 20-40 minuten langzaam afnemen en je zal een stoned gevoel ervaren. Van het begin tot het eind zal de ervaring zo’n 30-60 minuten duren.

Bij het kauwen van Salvia Divinorum blad zullen de eerste effecten merkbaar zijn na 10-20 minuten. De effecten zijn milder dan bij het roken van Salvia Divinorum en bouwen zich snel op naar een piek, waarna een plateau volgt die zo`n 30-90 minuten kan duren. De gehele Salvia Divinorum ervaring kan 1-3 uur duren.

Het gebruik van Salvia Divinorum: Traditionele Azteekse methoden

De twee traditionele Azteekse methoden om Salvia Divinorum te gebruiken zijn vrij inefficiënt, daar ze veel meer Salvia Divinorum bladeren vereisen dan de andere methoden. Ze zijn echter wel een stuk veiliger. Traditioneel worden de Salvia Divinorum bladeren genomen in een verduisterde kamer, als onderdeel van een genezings- of religieus ritueel. Minstens één nuchter persoon is aanwezig om op de mensen die de Salvia Divinorum hebben genomen te passen.

Een van de traditionele methoden om Salvia Divinorum te gebruiken is om er een drank van te maken. Men doet dan gemalen verse Salvia Divinorum bladeren in water en drinkt dit op. Je hebt op deze manier wel erg veel Salvia Divinorum blad nodig en het smaakt niet bepaald lekker, daarom wordt deze methode eigenlijk maar zelden gebruikt door niet-azteekse gebruikers. Salvinorine wordt erg slecht opgenomen door het maagslijmvlies, daarom heb je veel Salvia Divinorum blad nodig om het enigszins effectief te maken. Maar het werkt uiteindelijk wel en de trips die je van dit drankje krijgt houden langer aan dan bij welke andere methode ook.

Het kauwen en doorslikken van grote hoeveelheden Salvia Divinorum blad is de andere Azteekse methode. De Salvia Divinorum bladeren worden dan gedurende een half uur langzaam opgeknabbeld. Hoewel het Salvia Divinorum blad wordt doorgeslikt is het effect eigenlijk te danken aan de Salvinorine die door het mondslijmvlies word opgenomen. Dit is een minder effici ënte manier dan de pruim methode. De meeste mensen vinden het kauwen van verse Salvia Divinorum bladeren onaangenaam bitter en voor sommige is het zelfs misselijk makend.

HET GEBRUIK VAN SALVIA DIVINORUM: MODERNE METHODEN

Roken

Gedroogde Salvia Divinorum bladeren kunnen in een pijp gerookt worden. Om effect te krijgen moet de Salvia Divinorum erg heet verbrand worden en de rook diep en snel geïnhaleerd worden. Salvinorine heeft een hoge verbrandingstemperatuur nodig, het is daarom het beste om de vlam direct op de bladeren te houden, ook terwijl je inhaleerd. De Salvia Divinorum bladeren kunnen gerookt worden in een kort tabakspijpje, in een waterpijp of in een pijp met luchtkoeling.Vul een medium sized pijpkopje met de Salvia Divinorum bladeren. Gebruik een butaangas aansteker die vanzelf uitgaat als je de knop loslaat, gebruik in geen geval een lucifer. Zet een grote asbak klaar of een stevig schaaltje om je pijp in te leggen als je het gevoel hebt dat je genoeg Salvia Divinorum hebt gehad. Vergeet niet dat je tijdens je trip kunt vergeten dat je een aangestoken pijp in je handen houdt. Je zou hem kunnen laten vallen en een brand wond of vuur kunnen veroorzaken. Daarom is het verstandig om een oppasser bij je te hebben. De eerste effecten van Salvia Divinorum zullen merkbaar worden tijdens de eerste minuut na het inhaleren. Na een minuut of 5-6 zullen de effecten langzaam beginnen af te nemen. De gehele Salvia Divinorum ervaring kan zo kort zijn als een half uur of zo lang als een uur. Salvia Divinorum bladeren die door extracten versterkt zijn kan men ook roken. Deze kunnen echter erg sterk zijn en het is van belang dat er een oppasser bij is als men deze gaat nemen. Het is ook mogelijk om de Salvia Divinorum bladeren te verdampen in een hiervoor speciaal geschikte vaporizer. Deze verbrand de Salvia Divinorum bladeren niet. Het verdampen van Salvia Divinorum kan wel erg misleidend zijn, doordat er maar heel weinig rook is kan men te veel inhaleren zonder dit in de gaten te hebben. Iedereen die met een vaporizer wil experimenteren moet absoluut een oppasser aanwezig hebben. De meeste commerciële vaporizers die voor wiet geschikt zijn werken niet voor Salvia Divinorum. Speciale voor Salvia Divinorum geschikte vaporizers kunnen makkelijk gemaakt worden, maar dit is absoluut niet voor degene die nieuw is met Salvia Divinorum. Het verdampen van pure Salvinorine is ook mogelijk. Dit is echter wel extreem gevaarlijk. Je kunt makkelijk een te grote hoeveelheid verdampen. Als je het veilig wilt doen moet je de Salvinorine afwegen op een hele precieze weegschaal die in microgrammen (een miljoenste van een gram) kan afwegen. Deze analytische weegschalen kosten wel meer dan €1000. Het vaporizen van Salvinorine is absoluut niet voor beginners!

Het gebruik van Salvia Divinorum: Tips bij het roken

Veel mensen krijgen moeilijk een bevredigend resultaat bij het gebruik van gewoon Salvia Divinorum blad. Ieder mens heeft een andere gevoeligheid voor Salvinorine A. Sommige mensen zijn heel gevoelig en hebben geen moeite met het krijgen van intensieve Salvia Divinorum trips. Anderen zijn juist erg ongevoelig en hebben een dosering nodig die wel 2 of 3 keer hoger ligt dan normaal.

TIPS!

Het gebruik van Salvia Divinorum: De pruim methode

 Je neemt de Salvia Divinorum bladeren en maakt er een bal of cilinder van. Dit wordt een pruim genoemd. Je moet het kauwen. De Salvia Divinorum bladeren worden langzaam gekauwd, ongeveer om de 10 seconden. De pruim wordt tussen het kauwen door onder de tong gelegd. Houdt de Salvia Divinorum pruim een half uur in je mond. Het sap dat gevormd wordt, houd je in de mond zonder te slikken of te spugen. Na een half uur spuug je alles uit. Zorg dat je een bakje en een handdoek hebt klaar staan, want Salvia sap maakt vlekken op het tapijt en op andere stoffen, dus zorg er ook voor dat het bakje niet omvalt. Pruimballen kunnen gemaakt worden van droge en verse Salvia Divinorum bladeren, hoewel de droge bladeren minder bitter zijn. Om een pruim van droge Salvia Divinorum bladeren te maken, weeg je 2-8 gram droog Salvia Divinorum blad. Exacte weegschaaltjes die hiervoor geschikt zijn, kunnen al voor minder dan € 50 aangeschaft worden. Als je geen weegschaaltje hebt tel je 8 tot 26 grote droge Salvia Divinorum bladeren. Leg de Salvia Divinorum bladeren voor ongeveer 10 minuten in een klein schaaltje met koud water. Als de Salvia Divinorum bladeren 10 minuten hebben geweekt, knijp je het water eruit en vorm je een bal van de bladeren; een pruim. Sommige mensen slaan dit weken over als ze haastig zijn, maar het kauwen op droge Salvia Divinorum bladeren kan erg onaangenaam zijn. Als je wilt kun je de Salvia Divinorum pruim zoeten met suiker, honing, stevig extract of een andere zoetstof. Dit kan de Salvia Divinorum pruim iets minder bitter maken en prettiger te kauwen. Als je verse Salvia Divinorum bladeren gebruikt heb je 8 tot 28 grote verse bladeren nodig. Het effect van de Salvia Divinorum pruim kan versterkt worden door je mond van te voren op een bepaalde manier te behandelen, zodat het mondslijmvlies de Salvinorine sneller absorbeert. Hier heb je een tandenborstel voor nodig en een alcohol bevattend mondwater zoals Listerine (of elk ander merk dat alcohol en menthol bevat). Borstel de binnenkant van je mond en de onderkant en bovenkant van je tong. Dit zorgt ervoor dat de dode cellen verwijdert worden. Borstel niet zo hard dat je gaat bloeden. Dan spoel je je mond voor minstens 30 sec. Zorg ervoor dat het mond water overal in je mond komt, ook onder je tong. Spuug dan het mondwater uit en spoel nog een keer na met water. Je zult erg weinig merken van het kauwen in de eerste 15 minuten. Laat je hierdoor niet misleiden. De volledige effecten worden meestal na 30 minuten gevoeld (dit is het moment dat je de Salvia Divinorum pruim uitspuugt). Het effect blijft zo voor ongeveer 20 minuten en neemt dan langzaam af. De gehele trip duurt zelden langer dan 1 uur en een kwartier, maar dit verschilt nogal.

Het gebruiken van Salvia Divinorum: welke methode werkt het best?

Elke methode heeft zijn goede en minder goede eigenschappen. Sommige mensen zeggen dat een pruim (Salvia Divinorum bladeren samengerold tot een soort sigaar waarop dan gekauwd wordt) een sterkere, diepere en meer hallucinogene trip opwekt dan het roken. Anderen vertellen dat het kauwen voor hen helemaal niet werkt, maar het roken juist weer wel. Voor diegenen die weinig effect hebben bij beide methoden kan een combinatie uitkomst geven. Eerst kauw je de Salvia Divinorum pruim en nadat je het hebt uitgespuwd steek je een pijpje op. Mensen die het al gewend zijn om marihuana of tabak te roken, zal het roken van Salvia Divinorum meevallen, maar diegenen die niet roken zullen waarschijnlijk de pruim methode meer op prijs stellen.Houd er rekening mee dat roken niet goed is voor je longen en dus ook het roken van Salvia Divinorum niet. Anders dan bij het roken van Salvia Divinorum irriteert de pruim methode je longen niet, maar je hebt dan heel wat meer gedroogde Salvia Divinorum bladeren nodig! Als je erg weinig materiaal hebt is roken de betere methode om toch een trip te krijgen. Pruim trips komen langzamer op, maar houden langer aan en zijn beter geschikt om de wereld van Salvia Divinorum te ontdekken. Ook is deze methode beter geschikt voor meditatie. Ga niet experimenteren met Salvia Divinorum extracten, vaporizers of pure Salvinorine voordat je je gevoeligheid kent. Probeer eerst gewoon Salvia Divinorum blad uit en kijk wat je kunt verdragen. Het kauwen van een pruim of het roken van droog Salvia Divinorum blad zal veel mensen al tot aan level 5 van de Salviaschaal brengen en het is dan ook absoluut onnodig dat deze mensen verder experimenteren met extracten of andere, meer gevaarlijke methoden van inname. Er zijn mensen die ook na heel wat experimenteren nooit meer dan een subtiel effect ervaren bij het roken of bij het kauwen van een Salvia Divinorum pruim. Sommige van deze mensen kunnen wel effect krijgen als ze direct na het uitspugen van een pruim de Salvia Divinorum roken. Maar voor Sommigen is ook deze methode helaas niet effectief. Deze mensen kunnen Salvia Divinorum extracten nemen om een sterker effect te krijgen. Kijk eerst hoe gevoelig je bent voordat je experimenteert met deze Salvia Divinorum extracten. Voor de meeste mensen werkt het kauwen van een pruim, het roken van droog Salvia Divinorum blad of een combinatie van deze twee na een beetje oefening erg goed. Het is namelijk zo dat veel mensen eerst een aantal keer Salvia Divinorum gebruikt moeten hebben, voordat ze de volledige effecten kunnen ervaren. Dus, betitel je zelf niet al te vlug als ‘Salviahardhead’.

 

 

sponsored by:

Sjamania is your source for Salvia Divinorum


Updated 27 October, 2006
(c) copyright 2006 www.salvia-divinorum.nl / ZunZimla - Claire